sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Marian ilmestys ja joulukukat



Sain  tänä vuonna valmiiksi ikonin Marian ilmestys, mutta se on vielä suojausta vailla. Esikuvana oli novgorodilainen ikoni.

Kerron muutaman asian ikonin taustasta:
 Jumala lähetti ylienkeli Gabrielin Galilean Nasaretiin. Siellä hän puhui puhtaalle neitsyelle Marialle. "Ole tervehditty Maria, sinä armon saanut." Enkeli kertoi Marialle, että hän oli synnyttävä pojan, jonka nimeksi tulisi Jeesus.

Valkoinen lilja olisi sopivin kukka tämän ikonin yhteyteen, mutta meidän kukkiamme ovat tänä vuonna joulutähti, tulilatva ja mähkä.

Rauhallista ja turvallista joulua kaikille blogini lukijoille.



sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Maassa lumi, taivaalla halo



Kännykkäni tai taitoni eivät oikein riittäneet kuvaamaan hienoa haloilmiötä tänään iltapäivällä. Keskellä metsänrajan yläpuolella oli aurinko ja sen kummallakin puolella liekinvärinen valoilmiö. Sain kuvaani keskelle toisen halon ja reunaan auringon. Ajattelin ensin sateenkaarta, mutta tutkittuani kuvia tajusin, että auringon ympärillä todella hohtivat liekinmuotoiset  halot.  

Halo on ilmakehän optinen ilmiö, joka syntyy, kun auringon tai kuun valo taittuu tai heijastuu ilmassa leijuvista jääkiteistä. Auringon täytyy olla alhaalla, että halo syntyy.


Alempi kuva on auringonlaskun hetkellä kotipihalta otettu. Vain yleisesti hehkuvaa punaa.





Olen innokas sauvakävelijä. Tässä tavallinen kulkureittini. Lumiaura ei ole käynyt, mutta ihmiset ja koirat ovat raivanneet niittytiestä kulkureitin, Kun lunta tulee enemmän, tänne ei enää pääse.



Muutamassa päivässä pakkanen on jäädyttänyt Pyölinojan, jonka sillalle aina olen pyrkimässä. Keväällä jatkan vielä seuraavalle joelle, mutta nyt sinne ei oikein pääse. Kävelyretkeni ovat paitsi terveydenhoitoa myös luontoelämysten etsimistä.