lauantai 25. toukokuuta 2019

Paluu pihablogiin


                        Kultatyräkki

Olin lopettelemassa pihablogiani enkä ole kirjoittanut puoleen vuoteen. Nyt kaikki perennat ovat nousseet kapinaan ja todistavat minulle, että niitä ei kannata hylätä. Minun on pakko jatkaa. Minne muualle edes voisin tallentaa kukkakuvia?

Leikattu lonkka on hyväksynyt jopa voikukkien kaivamisen kukkamaista. Kevätkasveista ensimmäisenä  minut sai hölmistymään keisarinpikarililja, joka kukoisti aivan yllättävässä paikassa. Nyt sen kukinta alkaa olla ohi, mutta ehdin tallentaa sen.


Vaivoin osaan etsiä kuvia ja liittää niitä tekstiin, mutta yhden vielä lisään. Norjanangervot kukkivat 1970-luvun tyyliin istutetussa pihassani aivan pyörryksissä. Se on kummallista, kun talvella lumi painoi niitä melkein liiskaksi maata myöten ja yksi sai kattolumiakin niskaansa. Oliko viime kesä niin hyvä kasveille, että ne kestivät  sen jälkeen mitä hyvänsa?8 kommenttia:

 1. Ihanaa että päätit jatkaa blogin kirjoitusta. Komea liljan kukinta samoin pensaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kuvannut vuosien kuluessa monia pihan kukkia, mutta tauon jälkeen ne tuntuvat uusilta.

   Poista
 2. Kiva kun olet palannut blogisi pariin! Minäkin olen ollut aika hidas päivittämään blogiani, mutta päätin, että en ota siitä paineita, päivitän silloin kun tuntuu siltä.
  Minullakin kasvaa kaksi liljaa aivan yllättävässä paikassa. Odotan mielenkiinnolla niiden kukintaa, jotta näen mitä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhablogi on riippuvainen vuodenajoista. Ajoittain aiheita riittää, mutta talvisydännä tarvitaan mielikuvitusta.

   Poista
 3. Kiva päästä lukemaan taas kuulumisiasi! Onneksi lonkka on jo parempi. Upea tuo keisarinpikarililja! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos . Sinulle myös hyvää viikonloppua. Me lähdemme ylioppilasruusun kanssa Helsinkiin.

   Poista
 4. En minäkään koskaan leikkele kärhöistä (enkä kyllä muistakaan köynnöksistä, enkä perennoistakaan) versoja pois. Hyvin ovat pärjänneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kerroit tämän perennoista. En ole kirjoittanut pitkään aikaan tänne mitään. Nyt huomasin sinun kirjoituksesi. Minäkin olen Eila.

   Poista