torstai 19. heinäkuuta 2012

Haminan ohikulkutie ja mysteerit

Kuka siirtää kotini huonekaluja? Raskas täyspuinen senkki on varmasti lähempänä ovea kuin eilen. Vuode on kuljeskellut ikkunan suuntaan. Uskon olevani selväpäinen ihminen, mutta epäilen hetkittäin havaintojani.

 Laiha kettu jolkuttaa Korventien suunnasta asfalttitiellä keskellä päivää aivan kuin olisi lähtenyt lenkille. Onko tämä unta?

 Näen parina päivänä kuolevia lintuja pihalla. Peiponpoikanen näyttää hengettömältä, mutta liikahtelee, kun lähestyn sitä. Lentoon se ei jaksa nousta. Tikanpoikanen makaa kiveyksellä. Missä sen pesä on ollut?

Tänä aamuna seitsemältä tuli luontoilmiöille jonkinlainen selitys.Istuin verannalla, kun tietyömaan räjäytysvaroitus tuli. Räjähdys oli tavallisen voimakas.Suuri määrä lintuja ryöpsähti lentoon pienestä metsiköstä, joka on räjäytysalueen vieressä. En edes tiennyt, että niitä on siellä niin valtava määrä.

 Luulen, että pihalta löytyneet poikaset olivat räjähdyspakolaisia, jotka törmäilivät järjettömästi ikkunoihin ja muihin vaaran paikkoihin. Rakenustyöt muuttavat välttämättömästi maiseman ulkonäköä, mutta katkaisevat myös eläinten kulkureittejä ja tuhoavat niiden elinympäristöjä. Tämä on osa hintaa, jonka maksamme teiden kehittämisestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti