sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syksyn ensimmäinen värileikki

Rakastan syys- ja lokakuun aurinkoisia päiviä ja raikkaita aamuja. Olin tänään kävelyllä ja kuljin pitkästä aikaa Korventien sillan kautta. Tietyömaalla oli tänäänkin ahertajia, mutta alueella rakennetaan tunnelin seiniä, joten en pelännyt räjäytyksiä.

Eletään aikaa, jolloin monissa pihoissa näkee vielä ruukuissa kesäkukkia, mutta syyskasvit ilmestyvät vähitellen niiden tilalle. Meillä on verannan komistuksena pasuunakukka, joka on kasvanut pikkutaimesta monihaaraiseksi jättiläiseksi. Siinä on paljon nuppuja ja jännitän, ehtivätkö ne kukkia.

Parasta kaikessa ovat puut, jotka saavat syysvärejä tai joiden marjat ovat parhaimmillaan. Eräällä pihalla orapihlaja on saanut kasvaa ilman leikkauksia.  Siinä on runsaasti marjoja ja jättiläisaita herättää kyllä huomiota.Meidän pihamme kaunistus ovat vaahterat, joiden lehdet jossain kulmassa ovat punaisia, kun osa puusta on vielä vihreä.Vaahterat ovat nauttineet sateisesta kesästä ja uhkaavat paisua liian mahtaviksi.

Pihlajissa on paljon marjoja täällä kaakkoisen rannikolla. Tämä kuva on otettu Haminan kirjaston parkkipaikalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti