lauantai 26. huhtikuuta 2014

Mitä olen istuttanut syksyllä?

Pihaan ilmestyy kukkia, joita en oikein tunnista. Luulen istuttaneeni jotain aivan muuta. Olen selaillut Kotipuutarhan julkaisua Sipulikukat ja yrittänyt tunnistaa kasvejani. Voihan olla, että maasta nousevat kaunokaiset ovat aikaisempien vuosien istutuksia.


Voiko yksikään kesän kukka olla niin raikas kuin tämä kevään ihme, joka nousee pienoisena talven runnomassa maassa. Kuvatutkimusteni perusteella tämä on kevättähti. 
Seuraava kasvi oli minulle vielä suurempi yllätys.


Näitä kukkia kasvaa puolivalmiissa kompostissa, jonka kumosin syksyllä pensaiden juurelle. Muistan kyllä, että painelin sipuleita sinne, ja nyt ne ovat nousseet kahtena säännöllisenä jonona ylös. Epäilen, että tämä on jääkurjenmiekka. Mielestäni en ole sellaista istuttanut maahan, mutta ehkä muistan väärin.
 Kevät on yhtä ihmettä.


4 kommenttia:

 1. Ihania nämä kevään yllärit! Minäkin aina unohdan mitä olen istuttanut ja sitten nousee näitä yllätyksiä ja saan arpoa vastauksia ;)
  Tuo lila ei ole kevättähti, siitä olen varma. Vähemmän varma olen siitä, mikä se on ... paras arvaukseni on tähtisahrami, Crocus tommasinianus, mutta voi olla jokin muukin ;)
  Keltainen on minunkin arveluni mukaan jääkurjenmiekka, aivan ihastuttava pikkuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Tutkin Sipulikukat-julkaisua ja vertailin kuvia. Saatat olla oikeassa. Tähtisahramin kuva muistuttaa kovasti minun kasviani. Olen hankkinut vuosien varrella paljon pikkusipuleita syksyisin enkä varmasti muista kaikkia nimiä. Nyt odotan, mitä maasta nousee seuraavaksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Äitienpäivän aikaan puhkeaa sellainen vihreys, että ensimmäiset sykähdyttävät sipulikasvit jäävät hiukan varjoon. Kävimme eilen Helsingissä ja näimme paljon valkovuokkoja Käpylässä ja Metsälässä. Minusta tuntui, että kevät oli Helsingin suunnassa edellä Haminaan verrattuna.

   Poista