lauantai 17. tammikuuta 2015

Minun kulkurini, vanha Vagabond


Minulla on kolmet kävelysauvat: yli kymmenen vuotta vanhat Exelit, hiukan nuoremmat Realstick ja Vagabond. Käytän niitä kaikkia, mutta eri vuodenaikoina.


Kuvan Vagabondit ovat parhaillaan käytössä, sillä vein ne suutariin ja hankin uudet käsihihnat. Edellisten tarrat nuhjaantuivat eivätkä pysyneet kiinni. Hihnat maksoivat enemmän kuin sauvat, jotka ostin jostain halpakaupasta. Vagabondit ovat talvikäytössä, sillä niiden tassut ovat hajonneet ja sopivia uusia en löydä.

 Vanhat Exel Nordic Walkerit palvelevat kesäkäytössä, sillä onnistuin ahtamaan niille uudet sopivat tassut. Ongelmana ovat liian lyhyet käsihihnat, jolloin sormikkaat eivät mahdu alle. Kesäkäyttöön nämä vempeleet sopivat. Realstickiä käytin pitkään, kunnes vein Vagabondit suutariin.

Kävelysauvat ovat pelastaneet selkäni, joka kipeytyy päivinä, jolloin älyttömän liukkauden vuoksi en pääse liikkeelle. Sauvakävely on minun oma liikuntalajini: saa olla ulkoilmassa, osa painosta jakautuu käsille, sauvat antavat turvaa. Jos lähden kävelemään ilman sauvoja, tunnen itseni avuttomaksi. 

Monet vierastavat sauvakävelyä ja syynä voi olla väärä tapa käyttää sauvoja. Kannattaa hankkia ohjekirja esimerkiksi kirjastosta tai etsiä muualta ohjeita. Minä olin Suomen Ladun kurssilla samoin terveyskeskuksen fysioterapeutti ohjasi meitä selkävaivaisia. Sain hyviä neuvoja.

Tällä hetkellä kukaan ei kiinnitä sauvakävelijöihin huomiota. Muistan, miten runsas kymmenen vuotta sitten silloin tällöin joku keskeytti pihatyönsä ja huuteli minulle:"Minne sukset jäivät?"

Tekisi mieli ostaa uusia hienoja sauvoja, mutta vanhaakin valikoimaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti