sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Avoimet puutarhat Kotkassa 28.6.2015Paikallisen sanomalehden mukaan Kotkassa oli teemapäivänä kaksi avointa puutarhaa. Kotikaupungista Haminasta en löytänyt ilmoitusta yhdestäkään. Kävin Kotkassa molemmissa puutarhoissa ja olin tyytyväinen, sillä ne olivat hyvin erilaisia.

Syrjäkadun Kukka ja Kurpitsa on ollut avoinna aikaisemminkin ja olen hankkinut sieltä perinteisiä joriineja.  Täällä on ollut niin kylmää, etteivät daaliat kuki vielä. Syrjäkadun tila on minun mielestäni suuri, ja siellä on myynnissä erilaisia perennoja. Katselija löytää sieltä pihaansa kasvien lisäksi ideoita. Otin muutamia kuvia. En kuvannut suuria kokonaisuuksia, vaan yksittäisiä asioita.
Hauska idea: Lapiot ovat tukena, kun nouset portaita. Kuva alla.Toinen tutustumiskohde oli Katarina Ögårdin puutarha Rantakadulla. Se on perinteinen puutarha täynnä varjoisia soppia ja yllätyksiä. Jo talon lähellä vierailijaa tervehti suviruusun huumaava tuoksu, sillä nämä punakukkaiset korkeat pensaat ovat aitakasvina.
Pihan puiden ja salaperäisten sopukoiden kuvaaminen olisi ollut oma lukunsa. Tyydyin kauniiden kukkaistutusten kuvaamiseen.

Vielä yksi kuva kivasta yksityiskohdasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti