lauantai 9. tammikuuta 2016

Toive, unelma ja lupaus - vastaus haasteeseen.Ruusunmekko haastoi minut  kolmella teemalla: Toive, unelma ja lupaus vuodelle 2016. Nämä kolme asiaa kietoutuvat yhteen, ja minun on vaikea erottaa niitä selvästi toisistaan, mutta ei sillä taida olla väliä.

Toive.

Toivon, että kipeä lantion alue muuttuu kivuttomaksi nopeammin kuin fysiatri lupasi. Hän sanoi, että ehkä pystyn tanssimaan ensi pikkujoulun aikaan. Toivon, että pystyisin jo kesällä matkustelemaan. Haluaisin nähdä vaikka mitä, mutta ainakin jonkin jännittävän pihan, sellaisen jossa kasvaa kuluneiden sammaloituneiden kiveysten ja vänkyräisten puiden keskellä perinneperennoita, jotka ovat muualla unohtuneet ja joiden nimiäkään emme oikein muista. 


Unelma.

 Unelmoin, että loisin jotain kaunista, maalauksen, kirjoituksen tai puutarhaan hienon kulmauksen.

Lupaus.

Haluan tehdä puutarhatöitä iloisesti ja pätkittäin. Tiedän, että 30 tai 45 minuuttia kerrallaan on minulle sopiva aika . Sitten on aika mennä sisätöihin tai levätä. Lupaan opetella vapaaehtoista rentoa laiskottelua. Meillä maalaistalojen lapsilla on jo 1950-luvulta alkaen tekemisen pakko, jolla vanhoilla päivillään voi suorastaan vahingoittaa itseään. Hyvä on liikkua ja touhuta, mutta ei itseään satuttamalla.


.Löysin CD-levyn vuodelta 2007. Siellä oli mm. tämä valokuva. En muista liljan nimeä. Se kukoisti niin kauan, kunnes seinustan voimakasvi keltainen tarha-alpi rusensi kaikki muut tieltään pois. Ylempi kuva näyttää tarha-alpin valloittajana. Kaipaan kasveja, jotka ovat hävinneet sen tieltä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos, kun otit osaa haasteeseen. Sinulla oli niin mieltä koskettavia ajatuksia, yhdyn niihin kaikkiin. Itsekin joudun harjoittelemaan tuota kevyemmin ottamista. Se tuntuu hurjan vaikealta ajatukselta, kun parhaimman fiiliksen puutarhatöissä olen saanut raskaasta puurtamisesta. Lisäksi olen huono pyytämään apua. Toivon sinulle hyviä tervehtymisen hetkiä <3

  VastaaPoista
 2. Paras tapa varmaan on aluksi ottaa kellosta aikaa ja tehdä puolen tunnin pätkissä. Useamman pätkän aikana syntyy lopulta tuloksia.

  VastaaPoista
 3. Tärkeitä ajatuksia. Toivottavasti terveyspulmasi helpottavat! Kipujen kanssa eläminen on kurjaa. Tarha-alpi on kyllä mestari leviämään ja tukahduttaa helposti toiset kasvit alleen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos rohkaisusta. Viime kesänä suunnittelin, miten kesällä 2016 panen tarha-alpin järjestykseen. Nyt ajattelen, ettei kannata innostua liikaa. Olen joskus tuhonnut jonkin voimakasvin liialla järjestyksenpidolla. Haluan antaa tarha-alpille edelleen vähän tilaa.

  VastaaPoista