tiistai 25. lokakuuta 2016

Räntäsade kukkamaalla


Kosteita, valkoisia hiutaleita leijuu maahan, sulaa vedeksi asfaltille, peittää vihreän  maan, pensaat ja kukat valkoisella kuorrukkeella. Tämä kerros tuskin jää pitkäksi aikaa, mutta on ensimmäinen selkeä talven merkki. Viikonvaihteessa siirrytään talviaikaan ja sen jälkeen marraskuuhun. 

Ensimmäinen lumi ja räntä helpottavat oloa. Ajankohtainen toiveeni on, että pellenaamariset eivät näillä keleillä lähtisi liikkeelle. Yksi heistä ilmestyi eilen puskasta lapsenlapseni eteen heiluttelemaan veistä  ja sai pojan juoksemaan pakoon kaikin voimin. Kaikkeen sitä joutuu toivomaan räntäsadetta avuksi.

Sääennusteet ovat pitäneet paikkansa ja osasimme valmistautua koiranilmaan. Mies tilasi eilen auton renkaitten vaihdon, ja toissa päivänä keräsin verannan matot, tuuletin ne talvisäilöä varten. Kaikki ei ole valmista. Haravointia riittäisi ja omenapuissa on vielä lehtiä. 

Olen syksyn ystävä. On mukava katsella räntäsadetta lämpimän kodin ikkunasta. Pimeyden lisääntymisestä sen sijaan en oikein pidä.


2 kommenttia:

  1. Räntää on satanut meilläkin, mutta ei se oikein maahan jää. Noi pellehommat sais kyllä loppua!! Käsittämätöntä typeryyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala-asteikäiselle voi jäädä pitkäaikaisia pelkoja, kun hän kulkee rauhassa koulutiellään ja pusikosta hyppää veistä heiluttava naamarimies. Tilannetta pahentaa, että päivät lyhenevät koko ajan.

      Poista