sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Maassa lumi, taivaalla haloKännykkäni tai taitoni eivät oikein riittäneet kuvaamaan hienoa haloilmiötä tänään iltapäivällä. Keskellä metsänrajan yläpuolella oli aurinko ja sen kummallakin puolella liekinvärinen valoilmiö. Sain kuvaani keskelle toisen halon ja reunaan auringon. Ajattelin ensin sateenkaarta, mutta tutkittuani kuvia tajusin, että auringon ympärillä todella hohtivat liekinmuotoiset  halot.  

Halo on ilmakehän optinen ilmiö, joka syntyy, kun auringon tai kuun valo taittuu tai heijastuu ilmassa leijuvista jääkiteistä. Auringon täytyy olla alhaalla, että halo syntyy.


Alempi kuva on auringonlaskun hetkellä kotipihalta otettu. Vain yleisesti hehkuvaa punaa.

Olen innokas sauvakävelijä. Tässä tavallinen kulkureittini. Lumiaura ei ole käynyt, mutta ihmiset ja koirat ovat raivanneet niittytiestä kulkureitin, Kun lunta tulee enemmän, tänne ei enää pääse.Muutamassa päivässä pakkanen on jäädyttänyt Pyölinojan, jonka sillalle aina olen pyrkimässä. Keväällä jatkan vielä seuraavalle joelle, mutta nyt sinne ei oikein pääse. Kävelyretkeni ovat paitsi terveydenhoitoa myös luontoelämysten etsimistä.2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. Kauniita luontoelämyksiä. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista