perjantai 13. tammikuuta 2017

Neuvoja talvisen pihan hoitajalle

Lueskelin Karel Capekin Puutarhurin vuotta. Sieltä löytyy neuvoja talvisen pihan haltijalle. "On jo satanut lumenkin. Entä jos, puutarhuri, menisitkin nyt ensi kertaa katsomaan puutarhaasi?"
"Tämä musta lumesta pistävä on siis tummanpunainen tervakko, tuo kuiva korsi on sininen akileija, tämä nippu palaneita lehtiä on jaloangervo ..... ja tässä, missä ei ole mitään, on oranssi kullero, ja tuo lumikasa on neilikka..."
"Huh,viluttaa. Edes talvella ei saa ihailla puutarhaansa!"

"Hyvä on, pankaa puita pesään. Jättäkäämme puutarha jo nukkumaan lumen kevyihin untuviin. On hyvä aika ajatella muutakin."

Se muu on sellaista, että Capekin puutarhuri hukkuu suunnitelmiin ja puutarhakirjoihin.

Minulle on käynyt samoin. Seikkailen netissä tutkimassa huvimajojen tarjouksia ja suunnittelen sellaiselle sopivaa paikkaa. Luultavasti keväällä hankin muutamia perennoja ja kesäkukkien taimia. Huvimajan rakennus häipyy mielestäni tuleviin vuosiin. Totean vain, että sitä ei tarvita, kun on iso veranta. Vastaavaa on tapahtunut ennenkin.


Viime yönä satoi lunta ja ruskea maa sai valkoisen suojan. Kuvassa pikkuangervo harottaa verannan reunuksena.Hyvä, että harottaa, sillä juuri muuta nähtävää pihassa ei riitä.Yleensä leikkaan sen matalaksi, mutta tänä syksynä selkä teki tenän ja leikkaus jäi kevääksi.


4 kommenttia:

  1. Kiva kun teilläkin on vähän lunta. Meillä on lunta sen verran, ettei puutarhaan juuri voi mennä tutkimaan mitä kasveja lumesta pilkottaa. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Lueskelen vanhoja puutarhalehtiä.

    VastaaPoista
  3. Kiva, että tekin olette saaneet lumipeitteen. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Lunta ei ole paljon, mutta sen verran, että maailma on valkoinen.

    VastaaPoista