sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Daaliat, keltaruusu, prinsessa Diana ja muut
Kärhö Princess Diana kukkii aika myöhään. Tässä kuvassa on se hyvä puoli, että kukkia piirittävät kirvat eivät pääse siinä oikeuksiinsa. Yleensä pesen nämä otukset pois mäntysuopavedellä, mutta nyt alituisten sateiden vuoksi homma jäi tekemättä.


Vihdoin viimein sain kuvan, jossa tumman joriinin värissä on oikea sävy. Sopivan pilvinen päivä auttoi minua. Tavallisia punaisia daalioita olen joutunut tukemaan.


Alakuvassa pilkistelee ruusu, joka kukki ensi kerran toukokuussa äitienpäivänä.  Muuten keltaruusun kasvatus ei ole helppoa. Kasvi piristyi, kun kiskoin kaiken vesiheinän pois sen ympäriltä.
Yllä pallohortensia, joka on viihtynyt, kun lakkasin hoitamasta sitä. Lopuksi alakuvassa jokasyksyinen kuva vanhasta roistosta Goldfingeristä, joka loppuvuodesta korvaa alkukesän onnettoman ulkonäkönsä.6 kommenttia:

 1. Ihanan paljon kukassa siellä vielä. Upeat joriinit ja tuo tumma sointuu hienosti Prinsessa Dianan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoäiti puhui aina joriineista. Nyt aikuisena olen alkanut pitää tätä tummaa oikeana joriinina.

   Poista
 2. Minulla on myös keltaruusu mikä ei ole kukkinut kertaakaan. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Minä olen joskus yrittänyt kasvattaa keltaista kukkapenkissä, hävisi jäljettömiin. Nämä äitienpäiväruusut ovat siitä erikoisia, että ne usein kukkivat uudelleen syksyllä.
  Kauniita syyspäiviä.

  VastaaPoista
 4. Huikea tuo tumman joriinin sävy, tosi hieno! Minullakin on keltainen ruusu, joka ei ole vielä kertaakaan kukkinut. Jospa sitten ensi kesänä.. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Olen lukenut jostain, että keltaruusut ovat vaativia. Tämä kukkii nyt syyskuussa reippaammin kuin punainen äitienpäiväruusu.

  VastaaPoista