lauantai 25. heinäkuuta 2015

Lähikuvia sadekesän kaunottarista: neidonruusu, kärhö, unikkoKärhö Arabella on kukkinut yhtä monena kesänä, kuin minä olen pitänyt blogia.

Neidonruusu Maidens Blush ei ole saanut tarpeeksi tukea rennoille varsilleen. Se kukkii kuitenkin kylmästä ja sateesta välittämättä. Kuvassa kukka on kuin kastunutta hienoa silkkiä.Raahasimme kärhö Fujimusumen myöhään kellarista Se oli täynnä kirvoja, mutta mäntysuopakylvetys auttoi. Suurimman kukan halkaisija on 14,5 senttiä.


Unikot sojottavat joka suuntaan. Olimme mökillä pari päivää, ja sade oli löylyttänyt niitä pahanpäiväisesti, mutta sain ne jotenkin tuettua.Sormustinkukat ovat viihtyneet pitkään kosteuden keskellä.


Lopuksi unikon ja myskimalvan yhteiskuva
6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis sävy tuossa Fujimusume-kärhössä! :)

  VastaaPoista
 2. Voin suositella tätä kärhöä. Ostimme sen viime vuosikymmenellä,ja se on aina kasvanut ruukussa, talvet kellarissa. Värisävy riippuu päivien valoisuudesta, pimeinä aikoina kukat melkein valkoisia, auringossa sinisiä. Kerran siinä oli samaan aikaan harmaanvalkoisia ja syvänsinisiä kukkia.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kärhöt! Minä olen hiukan hurahtanut kärhöihin. Toivon vain, että saan säilymään ne talven yli. Ruukussa talvettaminen olisikin varminta, mutta minulla ei ole sopivaa paikkaa ...

  Unikkojen mutkaiset varret ovat kyllä aika hauskan näköisiä :)

  VastaaPoista
 4. Kärhöjen ruukuttaminen ruukussa kellarissa on muuten hyvä systeemi, mutta raskaiden ruukkujen raahaminen kellarin portaissa saa miettimään, kannattaisko kasvi istuttaa maahan.

  VastaaPoista
 5. Fujimusumen olen nähnyt aikaisemminkin ja sekin vei sydämeni.

  VastaaPoista
 6. Emme pysty luopumaan siitä, vaikka pari päivää sitten olimme kahden vaiheilla. Ison ruukun raahaaminen kellariin on aina koettelemus. Korvaukseksi se kukkii kesäkuun alusta syksyyn. On osoitus syksyn lämpimyydestä, että pidimme sen verannalla melkein marraskuun puoliväliin.

  VastaaPoista