lauantai 20. helmikuuta 2016

Tunnetko kasvien talvipukuja?


Kasvien talviolemukset ovat alkaneet kiinnostaa sekä tutkijoita että puutarhaihmisiä. Yli puoli vuotta kasvit elävät lehdettöminä ja kukattomina, maasta törröttävinä tummina varpuina ja hedelmystöinä, joita lumi peittää tällä hetkellä. Olen tutustunut kirjaan Talventörröttäjät, jonka tekijä on Ari-Pekka Huhta. Hän on tutustunut etupäässä ruohovartisten luonnonkasvien talviolemukseen  Kirja on täynnä hienoja kuvia. Väliotsikkoina Joutomaiden valtiaita, Rantojen komistuksia, Niittykukkia ja Metsässä ei liikahda lehtikään.

Minun  blogini tässä päivityksessä on pääasiassa talvisia pensaita, yksi puu ja yksi perenna talventörröttäjänä, joten blogini idea on erilainen kuin Huhdan kirjassa. Oli pakko valita pensaita, sillä siivosin syksyllä pihani liian perusteellisesti. Olisi pitänyt jättää enemmän perennoja törröttämään, kuten olen usein tehnyt aikaisempina vuosina.  Erona Huhdan kirjaan on lisäksi se, että minulla on lumipukuisia kasveja, kun Huhdalla  kasvit eivät ole yhtä lumisia.


Yritä arvata, mitä kasveja on kuvissa. Lumen vuoksi arvaaminen on hankalaa, mutta kasvit ovat melko tavallisia. Vastaukset löytyvät kuvien jälkeen.


Numero 1Numero 2


Numero3


Numero 4


Numero 5


Numero 6


Numero 7


Ykkonen on lumimarja,
kakkonen juhannusruusu Red Nelly,
kolmonen mongolianvaahtera, jonka edessä ainakin villivadelmaa,
nelonen varjolilja,
viitonen: puu on hevoskastanja,
kuutonen ruusupensasaita,
seitsemän norjanangervo.


4 kommenttia:

  1. Yllättävän vaikeaa oli! Muutaman sentään arvasin tuurilla oikein. Kiva postaus =)

    VastaaPoista
  2. Lumi vaikeutti, mutta esimerkiksi hevoskastanjaa ei ole helppo tunnistaa ilman lehtiä, vaikka ei olisi lunta.

    VastaaPoista
  3. Hei! Voitit blogini siemenarvonnassa. Lähetätkö yhteystietosi? myusualdailylife@gmail.com

    VastaaPoista