tiistai 4. huhtikuuta 2017

Perunanarsissi vai morsiuskruunu

   

Pääsiäiskukka ostettiin hyvissä ajoin. Miten voi morsiamen kukalla olla näin perunamainen nimi? Kukkakauppias sanoi, että nimi vähentää kukan myyntiä. Englantilainen nimi Bridal crown tekee enemmän oikeutta.

Kerrotut kermanvaaleat kukat, joiden keskellä on oranssia tai kirkasta keltaista, kurkottelevat kuvassa sälekaihtimen luo. Ehkä tämä kasvi pääsee vielä maahan, kun säät muuttuvat.

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Bridal crown on kyllä parempi nimi.

  VastaaPoista
 2. En tiedä, mistä tämä nimi perunanarsissi on lähtöisin. Olen joskus kasvattanut hiukan perunaa, ja sen kukat ovat vaatimattomia, mutta mukavan näköisiä.

  VastaaPoista
 3. Tulin katsomaan blogiasi. Puutarhasi ja tapasi kirjoittaa on vähän erilainen kuin muilla. Se viehätti minua. Narsisseja minulla on mökillä ja aion istuttaa niitä lisääkin. Tulppaanit tahtoo myyrä viedä.Olen alkanut pitämään blogia vasta tämän vuoden alusta. Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa blogiani.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kiinnostaa. Käyn katsomassa.

  VastaaPoista
 5. Englanninkielinen nimi on tosiaan paljon kauniimpi ja osuvampi. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pääsiäistä, vaikka toivotukseni tulee viime hetkellä.

   Poista
 6. Palasin pikapuoliin takaisin ja liityin lukijaksi. Kirjoittelet mielenkiintoisia asioita. Luin useita postauksiasi. Nyt odottelen innolla lisää.

  VastaaPoista
 7. Kiitos sanoistasi. Kirjoitan kesällä, kun pihassa alkaa kukkia. Talvella pidän taukoa.

  VastaaPoista