keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Tulppaanit selvisivät valkosipulin ja chilin avulla, mutta...


Viime lokakuussa istutimme maahan sinivalkoisen ryhmän, tulppaaneja ja helmililjoja. Myyriä vastaan voitelimme sipulit sekoituksella, jossa oli valkosipulimursketta ja chiliä  öljyssä. Lisäksi istutuskuoppaan pudoteltiin tuoksukurjenpolvenlehtiä.

Nyt toukokuussa tulppaanit kohosivat reippaina maasta. Myyrät olivat jättäneet ne rauhaan joko sekoitustemme vuoksi tai muuten vain. Myös helmilijat alkoivat osoittaa heräämisen merkkejä. Unelmoin, miten valokuvaan hienon yhdistelmän.

Tänä aamuna koin yllätyksen. Näin tulppaanipenkin valkoisena, sillä yöllä satoi lunta. Odotan, miten suurella vaivalla suojatut kasvit selviävät odottamattomasta tilanteesta. Toivon, että lumi  ja pakkanen eivät ole yhtä vaarallisia kuin myyrät.

8 kommenttia:

 1. No on sinulla ollut sekoitukset karkotukseen. Toivottavasti jatkavat kasvuaan.Ei lumi ole niin paha kuin pakkanen.

  VastaaPoista
 2. Yhtään myyrän jälkeä ei ole pihalla tällä kertaa. Joskus ovat riehuneet jopa nurmikolla. Lunta on ilmassa tänäänkin.

  VastaaPoista
 3. Onneksi kevään sipulikukat kestävät yllättävän hyvin jopa pakkasta ja lumestahan tulee niille kivasti kosteutta, kunhan se sulaa. Helmililjat kestävät ja varmasti varhaiset tulppaanitkin. Kaunis yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Toivon, että niin käy. Viime yönä oli pakkasta viisi astetta.

  VastaaPoista
 5. Minäkin teen tuommoisia sekoituksia, eikä ole myyrät olleet ikinä kiusana! Voi tätä kevättä! Onneksi sipulikukat ovat sitkeää tekoa.

  VastaaPoista
 6. Aamulla kylmän yön jälkeen osa tulppaaneista on oikosenaan maassa, muuta nousee päivällä takaisin ylös.

  VastaaPoista
 7. Pitäisi varmaan itsekin kokeilla tuota sekoitusta. Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut myyriä riesana, mutta tänä keväänä ne söivät krookukset. Onneksi ehdin nähdä ne kukkimassa, seuraavana aamuna oli penkki täynnä myyrän reikiä ja muutama irtonainen lehti jäljellä.

  VastaaPoista
 8. Myyrien riennot vaihtelevat vuodesta toiseen. Kerran olimme iloisia, kun ne riehuivat nurmikolla ja irrottivat sieltä sammaleet, jotka oli sitten helppoa haravoida pis.

  VastaaPoista