sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Kevään ihmeitä, kun piha ei ole kasvanut umpeenPiha on vielä täynnä lupauksia, kukintaa ja pieniä alkuja. Parin viikon päästä kevään suuret hetket ovat ohi, kun vahvat kasvajat sulkevat näköalat ja painavat pieniä kasveja näkymättömiin.

Alla olevassa kuvassa punapajuangervo, tuoksuvatukka ja oikeassa laidassa syreeni kohottavat pieniä lehtiään melkein läpikuultavina auringon hehkussa. Parin viikon päästä ne muodostavat aidan tonttien rajalla.
Tässä kuvassa kaihonkukka ilahduttaa sinisyydellään, mutta kuunliljat ovat vielä pieniä alkuja vanhan omenapuun alla.


Norjanangervo kukkii ja tuoksuu verannan suojana. Tuntuu haikealta, että sen kukoistus kestää vain muutaman päivän ja sitten on odotettava kokonainen vuosi uutta kukintaa.


Ylemmässä kuvassa kultatyräkki näyttää äkkiä kultaisen pallonsa, niin myrkyllisen. Alemmassa ihmetyttävät keisarinpikarililjat, jotka yllättivät meidät, sillä nämä kasvit eivät ole kukkineet vuosiin.

8 kommenttia:

 1. Kaunista! Meidän pikarililjat eivät kuki. Taaskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien ajan meilläkin varret ovat nousseet ylös eikä kukista ole tietoakaan. Olen ajatellut kasvia vain myyrien karkottajana.

   Poista
 2. Hauska yllätys tuo keisarinpikarililjojen kukinta! Olisikohan niin, että alkuperäiset sipulit ovat kadonneet ja sivusipulit ovat vihdoin kukintakokoisia ...

  VastaaPoista
 3. Näin voi olla. Toisessa kukkapenkissä ovat kukkineet, mutta tässä penkissä eivät varmaaan kymmeneen vuoteen...ainakaan.

  VastaaPoista
 4. Hei taas. Aika jännä juttu tuo keisarililjojen kukinta juttu. Minä olen myöskin surullinen kun joutuu jättämään hyvästit vuodeksi jollekin ihanalle kukalle tai pensaalle. Mutta se unohtuu pian kun uusia nousee ja kasvaa.

  VastaaPoista
 5. Yksittäistä kasvia kohtaan tuntee kaipausta,jos se liittyy tärkeään elämänvaiheeseen tai lapsuuden muistoon. Seuraavan kasvuvaiheen kukat todellakin auttavat unohtamaan sen.

  VastaaPoista
 6. Hienot keisarinpikarililjat! Kultatyräkin haluaisin, mutta sen hankinta on varmaan ajankohtainen vasta, kun lapset ovat isompia.

  VastaaPoista
 7. Niin on varmasti viisainta. Kukat näyttävät houkuttelevilta.

  VastaaPoista