keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kevätkavereita - imikkä, pitkäpalko, kaihonkukkaValkotäpläimikkä, Pulmonaria saccharata. Pulmonaria tulee sanasta pulmo eli keuhko. Nimen merkitys on epäselvä, mutta sukulainen Pulmonaria officinalis on palvellut keuhkosairauksien lääkkeenä.
Nukkainen, valkotäpläinen kasvi leviää pihassani. Istutin pienen alun omenapuun alle, ja paikka osoittautui sopivaksi, keväällä valoa, kesäkuumuudessa suojaa.  Kasvi löytää varjoisia paikkoja ja kukkii keväällä ensimmäisten joukossa. Se kilpailee leviämisessä kaihonkukan, taponlehden ja kuunliljan kanssa.Kevätkaihonkukka, Omphalodes verna. Tämä taivaansininen kevätilo leviää kaikkialla, mutta suositellaan varjoisaa tai lievästi varjoisaa paikkaa.
Kaihonkukan kaverina kuvassa on pitkäpalko. Olen saanut kasvin alun tutulta, jonka pihassa se leviää liikaa.  Arvelen, että kysymyksessä on Kaukasianpitkäpalko, mutta en pane päätäni pantiksi. Tämä kasvi viihtyy valoisissa paikoissa.


2 kommenttia:

 1. Kevätkaihonkukka on ollut minulla hankintalistalla, mutta aina unohtunut. Se on jotenkin niin herkkä ja varhainen kukinta on tietysti plussaa.

  PS Sinulle on haaste blogissani http://suvipiha.blogspot.fi/ Vastaile jos jaksat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaa hyvän peittokasvin, kevätkaihonkukka on verraton

   Poista