tiistai 1. syyskuuta 2015

Syyskuun kärhönkukkiaKärhö Princess Diana on viimein kotiutunut meidän pihaamme. Tänä kesänä annoin sen vain kasvaa, kun edellisinä kesinä pelastin sen ötököiltä mäntysuopasuihkuilla.

Piilu ei ole parhaimmillaan, mutta onneksi se on elossa.  Kesällä 2014  se ei noussut maasta ollenkaan näkyviin. Merkitsin paikan, että en erehdyksessä mylläisi sitä. Paljastui, että se piti vain välivuotta. Olin lukenut jostain netistä, että kärhöillä on tällaisia tapoja.


Arabella on uskollinen, kukkii pitkään ja pääsee oikeuksiinsa syksyllä, kun muut ovat väsyneet kukkimiseen.


Loppukesän yllätyksenä alppikärhö alkoi kukkia uudelleen. Se aloitti keväällä ensimmäisenä, kasvoi pituutta pitkin seinää lumimarjan suojissa ja sai latvoihinsa kukkia, ei paljon, mutta kuitenkin. Nyt syyskuun alussa on muutamia vielä jäljellä. Seuraavassa kuvassa alppikärhön syksyn kukka ja alimpana kevään kukkien syksyisiä muotoja.
6 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa! Kärhöt ovat kyllä melkoisia nirppanokkia, kasvavat ja kukkivat miten sattuu huvittamaan ;)

  Meillä ei tänä kesänä ole kärhöjen kukinnasta päästy nauttimaan. Viime kesänä siirsin Multi Bluen ja jaoin sitä samalla kahteen kohtaan. Molemmista kohdista on versoja noussut, mutta taitavat kaikki olla tämänvuotisia, joten kukkia ei ole ilmestynyt. Pagodikärhö on kasvanut voimalla ja ainakin yhden nupun olen siitä löytänyt. Täytyy tulevana viikonloppuna tsekata, joko se on kukassa ja olisiko kukkia tulossa useampia.

  VastaaPoista
 2. Meillä jalokärhö Snow Queen on ottanut nokkiinsa, ehkä laiskan hoidon vuoksi. Alkukesästä ilmestyi pari kukkaa. Ihmeellistä, että se kukkii välillä alku-, välillä loppukesästä.

  VastaaPoista
 3. Diana-kärhössä on hieno väri, osuu ja uppoaa täysin minun makuhermooni. :)

  VastaaPoista
 4. Sopii monenlaisiin paikkoihin pihassa.

  VastaaPoista
 5. Voi, tuo Diana on aivan valloittavan ihana. Täytyy varmaan hankkia se itsellekin.

  VastaaPoista
 6. Nyt marraskuussa Diana on edelleen tukitelineessään pystyssä ja lehdet eivät ole pudonneet. En taida suojata sitä mitenkään. Luultavasti maanpäälliset osat paleltuvat, mutta se kasvattaa nopeasti keväällä uusia haaroja.

  VastaaPoista