maanantai 27. kesäkuuta 2016

Sekoilukukkamaa
Pihassani on oikea sekoilukukkamaa, jossa kasvaa kyllä muutamia varmoja perennoja kuten kuvan kuunliljat. Sormustinkukat nousevat vuosittain ylös hiukan eri paikoissa, jos vain muistan varoa niitä syksyllä. Ongelmana leviää tarha-alpi, jota revin vähemmäksi, ettei se valtaisi koko paikkaa


Varjolilja vahvistuu, punainen on
 voimakukka, valkoinen selviää jotenkin.

Akileija kukkii ties kuinka monetta vuotta. Vain yksi vaalea väri on jäljellä monista erilaisista. Tarha-alpia en ole saanut tässä penkin osassa järjestykseen. Pahin sekamelskan kohta näkyy tässä kuvassa.  Penkissä kasvaa vielä sellaisia, jotka eivät näy kuvassa, esimerkiksi kärhö Arabella  ja pieni ruusupensas. Aukkopaikkoihin kylvin kesäkukan siemeniä, joiden kasvua odotan jännittyneenä. Epäilen, että en saa tästä kukkamaasta ikinä hyvän järjestyksen penkkiä.


4 kommenttia:

 1. Minusta kukkapenkkisi näyttää kauniilta, paljon erilaista kaunista kukintaa ja erilaisia värejä. Anna vaan kaikkien kukkien kukkia! Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 2. Samoin sinulle. Ehkä tähän sopii todella viisaus: anna kaikkien kukkien kukkia.

  VastaaPoista
 3. Sekoilukukkamaa - hauskasti sanottu :) mutta kaunista on!

  Melkoista sekoilua meilläkin harrastavat varsinkin nuo 'vaeltavat' kukkaset, mutta yllättävän sopiviin paikkoihin ne usein tiensä löytävät - siis jos niitä pikkuisia siementaimia ei ole vahingossa kitketty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi.
   Erilaisissa lehdissä esitetään ihannepihoja ja näkee niitä oikeastikin. Näissä malleissa on paljon sotilaallisia piirteitä. Tunnen itseni sekoilijaksi, kun katson niitä.

   Poista